Sådan undgår du misforståelser i dine kundesamtaler

Guide til dig, der gerne vil optimere din kommunikation, og hvorfor det er nødvendigt altid at have kvalitetsløft i tankerne.

Kundecentre kæmper med genkald. I 2022 udgjorde genkald faktisk hele 6 % af alle kundesamtaler i Skandinavien – i nogle tilfælde helt op mod 30 %.  

En måde at sikre, at kundesamtalerne er af høj kvalitet, er, at medarbejderne sørger for, at deres kundekommunikation er klar, og at de forsøger at undgå misforståelser i kundesamtalerne. Selv om misforståelser ikke helt kan undgås, er det vigtigt at fokusere på gennemsigtig kommunikation. Uklar kommunikation kan nemlig resultere i, at flere kunder ringer tilbage til din virksomhed med unødvendige forespørgsler.

"Vær gennemsigtig og specifik i den måde, du kommunikerer til dine kunder på," siger CAO hos Capturi, Tobias Troelsen og uddyber: "der er ingen kunder, der kan læse tanker. Derfor bør du stræbe efter at at være så skarp i din kommunikation som muligt. F.eks. bør du undgå at bruge vage udtryk som: "Du hører fra os", eller "Det tager ikke lang tid"". I stedet gør du sørge for at nævne konkrete tidsrammer, som kunden kan forholde sig til.

Og Tobias tilføjer: "Hvis problemet ikke er løst inden for tidsrammen, skal du sørge for at kontakte kunden proaktivt og give ham en opdatering."

No items found.

Du er måske også interesseret i....